Selecteer een pagina

De meeste mensen hebben hun rijbewijs vooral voor het besturen van een personenauto. Dat betekent dus dat ze met dit rijbewijs niet alle gemotoriseerde voertuigen mogen besturen; enkel personenauto’s en bromfietsen. Toch zijn er voor velen vaak vragen over het besturen van een busje. Wanneer mag je deze met je gebruikelijke rijbewijs nu wel en wanneer mag je deze met je gebruikelijke rijbewijs nu niet besturen? In deze blog geven we je hier wat meer inzicht in. Lees dus snel verder en ontdek wat je met jouw rijbewijs wel en niet mag besturen.

Wat voor busje gaat het om?

De term ‘busje’ is een tikkeltje generiek. Als je het letterlijk bekijkt, dan wordt hiermee bedoeld: ‘soort grote bestelauto met ruimte voor ca. 10 mensen’, aldus het Van Dale woordenboek. Maar is een verhuisbusje met twee zitplaatsen dan geen busje? En wat is een bestelauto nu eigenlijk? De meeste mensen lijken met een busje vooral verhuisbusjes te bedoelen. Deze lijken misschien op kleine vrachtwagens, maar in principe zijn dit gewoon personenauto’s met een extra grote laadruimte.

Mag je een verhuisbusje besturen?

Als je een standaard rijbewijs hebt voor het besturen van een personenauto, dan mag je de meeste verhuisbusjes gewoon besturen. Het is hierbij wel belangrijk dat je weet dat het niet de bedoeling is dat deze over een bepaald gewicht gaat. Gewicht is namelijk een van de criteria waaraan je dient te voldoen. Je mag namelijk niet meer dan een bepaald gewicht vervoeren met je standaard rijbewijs.

De makkelijkste weg

Weet je niet zeker of je nu wel of niet een busje mag besturen met je huidige rijbewijs? Kijk dan op de website van Bert Jonk Autoverhuur. Zij verhuren namelijk verschillende busjes die je kunt huren met je gebruikelijke rijbewijs. Kijk op hun website als je op zoek bent naar een goede aanbieder waar je goedkoop een busje kunt huren.

Pin It on Pinterest