Selecteer een pagina

Opgaan voor je scooterrijbewijs is ontzettend spannend. Deze momentopname bepaalt of je zelf de weg op kan gaan met je scooter of niet. Er komt op dat moment veel druk op je te liggen. Daarom willen wij je wat kalmeren door je een aantal tips mee te geven voor het examen, zodat jij zonder moeite je rijbewijs kan halen! Ga jij dus binnenkort op voor je scooterrijbewijs.nl? Lees dan even verder!

Duidelijk beeld van het examen

Het is belangrijk om goed te weten hoe het examen gaat verlopen. Voordat het examen begint word je ID bewijs gecontroleerd en worden een aantal gegevens gecontroleerd. Je gaat samen met de examinator, en eventueel je instructeur, de weg op en na een rit van ongeveer 25 minuten hoor je of je geslaagd bent of niet. Blijf vooral kalm wanneer de rit wat uitloopt, de examinator wil dan nog een beter beeld krijgen van jouw vaardigheden. Om jezelf nog extra klaar te maken voor het examen kun je ook nog een spoedcursus volgen via scooterrijbewijs.nl.

Gedrag op de weg

De examinator kijkt vooral naar jouw gedrag op de weg. Laat zien dat je goed blijft kijken en laat zien dat je een goed overzicht hebt van de situaties op de weg. Wanneer je kijkt, zorg er dan voor dat je niet alleen met je ogen kijkt. Beweeg je hoofd dus een klein beetje mee, zodat de examinator duidelijk kan zien dat je kijkt. Behoud bovendien genoeg ruimte en houd voldoende afstand. Probeer zelfverzekerd over te komen, ook al vind je het examen nog zo spannend!

Snelheid

Veilig rijden is het allerbelangrijkste tijdens je rijexamen. Dat houdt ook in dat je goed je snelheid in de gaten moet houden. Let daarom op snelheidsborden en pas je snelheid daar op aan. Scan situaties vooraf, rem op tijd en ga niet te hard door een bocht heen. Overdrijf dit niet, want te langzaam rijden is ook niet goed. Langzaam rijden is namelijk een teken van onzekerheid en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Hou dus het snelheids maximum aan, maar blijf rekening houden met de situaties op de weg.

Pin It on Pinterest