Verkeersschool vd Weij

Met de scooter op pad

Geplaatst op

Voordat je met de scooter op pad kunt, heb je natuurlijk een geldig rijbewijs nodig. Een verkeersschool kan je helpen om te leren rijden. Ook als je in het bezit bent van een geldig autorijbewijs, mag je met de scooter rijden. Als je oud genoeg bent, kun je er dus ook voor kiezen om meteen voor het scooterrijbewijs op te gaan. Ben je iemand die graag met de scooter op pad gaat? Dan hebben we nog een aantal handige tips voor je!

Een helm is verplicht

Voorheen was een helm niet verplicht bij een brommer met blauw kenteken. Vandaag de dag is dat wel het geval. Sinds 1 januari 2023 is de wet namelijk aangepast. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden als je een scooter koopt of op de scooter stapt! Zitten er dan helemaal geen voordelen meer aan een blauw kenteken? Dat wel. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van het fietspad als je een scooter met blauw kenteken hebt. Om die reden kan het nog steeds interessant zijn om een scooter met blauw kenteken aan te schaffen.

Welke scooters zijn geliefd?

Er zijn verschillende scootermerken die erg geliefd zijn. Zo zijn de Vespa’s van Piaggio ontzettend populair. Opvallend is dat er ook nog veel liefhebbers zijn van de Tomos, terwijl dit type scooters niet meer gemaakt wordt. Ben je in het bezit van een Tomos? Dan is het wel handig als je zelf kunt sleutelen. Je kunt dan zelf onderdelen bestellen op websites als www.tomos-parts.nl.

 

Veel scooterliefhebbers zijn handig geworden door te sleutelen aan de Tomos. Online kun je veel informatie vinden. Door te lezen, filmpjes te kijken en simpelweg te doen, word je vanzelf handig. Het voordeel van een Tomos is dat de onderdelen vrij goedkoop zijn en dat je ook vrijwel alles zelf kunt doen.

Wat kost een goede scooter?

Wat een scooter kost, is sterk afhankelijk van het type scooter dat je zoekt. Vanzelfsprekend is een nieuwe scooter ook veel duurder dan een tweedehandsje. Soms kun je een Tomos al aanschaffen voor minder dan € 400. Ben je bereid om de scooter zelf te repareren, dan zijn er zelfs scooters van minder dan € 200 te vinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze tips en ga vrolijk en snel de weg op.

Contactgegevens

Via info @ verkeersschool-vd-weij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden