Selecteer een pagina

Veel jongeren dromen ervan om op een scooter te rijden als ze wat ouder zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels omtrent het rijden op de scooter? 

In principe is het zo dat je 16 jaar en ouder moet zijn om op een scooter te mogen rijden op de openbare weg. Natuurlijk komt het wel voor dat mensen al wel eerder op een scooter rijden, bijvoorbeeld bij iemand op het erf, maar je moet niet gesnapt worden op de openbare weg, want dan krijg je een boete. 

Wanneer je de leeftijd van 16 bereikt hebt, is het mogelijk om een scooterrijbewijs te ontvangen en op de scooter te rijden. Niet iedereen zal direct met een nieuwe scooter beginnen. Vaak is een tweedehands scooter een goede optie om mee te starten. 

Scooterwinkel leiden helpt je graag verder bij het kiezen van een scooter. Occasions of nieuwe modellen kun je daar zeker vinden. 

Wat zijn eigenlijk precies de voordelen van een scooter? We nemen het in deze blog met je door.

Waarom is een scooter handig voor jongeren?

In vele gevallen zijn jongeren de scooter gebruiken om van huis naar school te rijden. Dat doen ze soms nog wel tot in hun jongvolwassen jaren. Want in principe is het zo dat een scooter prima gereed is voor woon-werkverkeer. Wanneer je dus in dezelfde stad woont en werkt of naar school gaat is het makkelijk om met de scooter naar de locatie te rijden waar je moet zijn. Dan is het in vele gevallen ook nog eens een keer zo dat je de verkeersopstoppingen kunt omzeilen door een sluiproute te nemen op je scooter. Probeer dat maar eens met een auto! 

Waarom volwassenen graag op een scooter rijden?

Het is mogelijk om te genieten van de scooter alleen of met z’n twee├źn. Niet verwonderlijk dus dat veel stellen in volwassen leeftijd graag op een scooter rijden voor een recreatieve ritje. Niet alleen is de scooter heel erg geschikt voor recreatief gebruik, ook kun je verdraaid makkelijk deze tweewieler inzetten voor woon-werkverkeer. 

Bij 2wheels.nl hebben ze de kennis en kunde in huis om je goed te adviseren. Neem contact met hen op! 

Pin It on Pinterest