Selecteer een pagina

Leren autorijden is spannend en voor de meeste een leuk avontuur. Wanneer je het rijbewijs hebt behaald, dan zul je merken dat als je in een andere auto gaat rijden even flink moet wennen. Elke auto is anders gebouwd en rijd dus ook weer anders. Daarnaast moet je rekening houden met het type brandstof. Voor je zakenreis zul je vast en zeker gebruikmaken van huurauto’s. Hoe ga je hiermee om en hoe wen je snel aan het rijden in een nieuwe auto?

Controleer het voertuig

De eerste stap bij het huren van een auto is het uitvoeren van een eigen controle. Bekijk de auto en let op schadegevallen. Maak desnoods wat foto’s of loop een rondje en maak een video. Stap in de auto en maak een testrondje op de parkeerplaats. In de meeste gevallen zal er niks opvallen, maar mocht er toch iets mis zijn dan kun je het gelijk melden. Zo voorkom je dat je later aansprakelijk wordt gesteld voor iets wat al kapot was.

De makkelijkste rijroute

Het rijden in een nieuwe auto is altijd even wennen. Na verloop van tijd zul je steeds meer ervaring opdoen en gaat het je makkelijk af. In het begin raden we aan om met voor jou onbekende auto’s rustig te rijden. Denk vooral niet te moeilijk en stippel je routes alvast uit. Let hierbij op de makkelijkste routes op verharde wegen. Ga niet rijden op onbekend terrein of onverharde wegen. Je maakt het jezelf makkelijk door zoveel mogelijk de hoofdwegen te nemen tijdens je reis.

Bij wie huren?

Het autoverhuurbedrijf is ook een belangrijke keuze. We raden aan om goed onderzoek te doen en op zoek te gaan naar een betrouwbaar bedrijf. De online reviews kunnen je hierbij een eerste indicatie geven. Wanneer je vaak op reis gaat en je bent tevreden over het bedrijf en hun protocollen, blijf dan hier gewoon bij. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Zoals bij het altijd betrouwbare autoverhuur Rotterdam.

Pin It on Pinterest