Verkeersschool vd Weij

Autoverzekering afsluiten voor jongeren

Geplaatst op

Univé autoverzekering voor jongeren biedt verschillende cascoverzekeringen aan. Zo kun je een keuze maken uit een basis casco-, beperkt casco- en volledig cascoverzekering. Meestal wordt het aangeraden om bij jonge leeftijd een volledig cascoverzekering aan te gaan. Het verschilt ook per auto natuurlijk. Zo wordt er gekeken naar het bouwjaar van de huidige auto die je wilt verzekeren. Naast cascoverzekeringen heb je ook de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen aan te gaan.

Verschillende type cascoverzekeringen

Als we het hebben over cascoverzekeringen komen er 3 soorten naar voren. De basis cascoverzekering, de beperkte cascoverzekering en de volledige cascoverzekering.

Dekkingen bij basis cascoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is de basis cascoverzekering. Bij deze verzekering heb je te maken met lage premie kosten. Tegen een maandelijkse premie, kun je jaarlijks schadevrije jaren opbouwen. Deze hebben uiteindelijk effect op je premie, waardoor je premie lager dan normaal zal worden. Bij een basisverzekering ben je alleen gedekt op schade die je bij anderen veroorzaakt. Dus schade die jijzelf hebt wordt niet vergoed. Indien deze dekking voor jou niet voldoende is, kan je altijd een hogere cascoverzekering kiezen. Wel liggen deze prijzen over het algemeen hoger dan de basisverzekering.

Soorten dekkingen bij beperkte cascoverzekering

Een van de hogere cascoverzekeringen is de beperkte cascoverzekering, wat ook wel WA+ verzekering wordt genoemd. Deze autoverzekering heeft meer dekking dan de basisverzekering. Tegen een hogere premie kosten per maand zal je in de volgende situaties gedekt zijn: brandschade, botsing met een dier, schade veroorzaakt door hagel of storm, ruitbreuk en schade door diefstal of inbraak. Wat je bij de beperkte verzekering wel mist is als je schade aan jezelf doet en bij vandalisme wordt je niet gedekt. Om hiervoor gedekt te worden dien je de hoogste autoverzekering af te sluiten. Dat is de volledige cascoverzekering.

De dekkingen als je een allrisk autoverzekering afsluit

Om voor alles gedekt te kunnen zijn, is er een mogelijkheid om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering ben je net als bij beperkte cascoverzekering op hagel, storm, diefstal, ruitschade, inbraak, brandschade en schade bij aanrijding tegen een dier gedekt. Daarnaast heeft de volledige cascoverzekering dekking op schade die je bij jezelf veroorzaakt en vandalisme. Hiervoor betaal je wel de hoogste premie, omdat je voor alles gedekt bent. Daarnaast zijn er ook aanvullende dekkingen die van belang kunnen zijn. 

Je autoverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen

Wil je je cascoverzekering uitbreiden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden zoals aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen zijn onder andere de inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering en no-claimkorting.

Uitbreiding met inzittendenverzekering

Met een inzittendenverzekering ben je verzekert voor bestuurders of passagiers die bij een ongeval letselschade leiden. Hiermee dek je de medische kosten en die hebben over het algemeen flink hoge financiële gevolgen. De verzekeringsmaatschappij dekt deze kosten tot een maximaal aantal bedrag.

Uitbreiding met rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering ondersteund je bij juridische problemen. Als je na een ongeval te maken krijgt met verschillende juridische processen, dan wordt je gedekt op de kosten en wordt er hulp verleent. 

De effecten van een no-claimkorting

Als je kiest voor een no-claimkorting, dan krijg je als je schade claimt bescherming voor het wegvallen van je korting. Jaarlijks heb je een uitzondering om 1 schade te claimen, waarbij je je no-claimkorting behoudt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze tips en ga vrolijk en snel de weg op.

Contactgegevens

Via info @ verkeersschool-vd-weij.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden